Toimituksen Valinta

Mitä asiakirjoja tarvitaan vierailevan kansalaisen väliaikaiseen rekisteröintiin?

Anonim

Aikaisemmin oli olemassa rekisteröinnin käsite, ja kaikille oli selvää, mitä se oli. Nyt ehdot ovat muuttuneet hieman, ja kansalaiset ovat jo rekisteröityneet. Vierailijoiden rekisteröintiä koskevat säännöt ovat muuttuneet, joten heidän pitäisi selvästi tietää, mitä asiakirjoja tarvitaan väliaikaiseen rekisteröintiin.

Eri käsitteet

Ennen kuin suunnittelet, sinun on ymmärrettävä selkeästi itse rekisteröinnin käsite. Mikä se on ja mikä se on? Sitten sinun täytyy tietää, että tämä rekisteröinti on vain kahdenlaisia:

  1. Tilapäinen (kansalaisen oleskelupaikalla).
  2. Pysyvä (asuinpaikassaan).

Toinen vaihtoehto on hyvin samanlainen kuin edellinen rekisteröinti. Olennaisuus on sama. Henkilö, joka täyttää tarvittavat asiakirjat, on rekisteröity osoitteeseen, jossa hän aikoo asua pysyvästi tai useimmiten. Tämä voi olla asunto, talo tai esimerkiksi asuin toimistotila. Vaihtoehtoisesti se voi olla erikoisrakennus tai yleisesti asuintiloja. Kansalaisen on oltava sen omistaja tai omistaja sopimuksen mukaisesti Venäjän lainsäädännön mukaisesti. Kaikki, kuten ennen. Ensimmäisessä tapauksessa tilanne on hieman erilainen. Täällä puhumme paikasta, jossa henkilö ei asu pysyvästi, vaan on lyhyessä ajassa tiettyjen olosuhteiden vuoksi. Siksi on ymmärrettävä selkeästi ero: mitä asiakirjoja tarvitaan väliaikaiseen rekisteröintiin ja jotka ovat pysyviä.

Yksityiskohtainen luettelo vaadituista asiakirjoista

Sanatorio, täysihoitola, hotelli, leirintäalue, retkeily ja jopa sairaala katsotaan henkilölle lyhyeksi ajaksi tilapäiseksi suojaksi tai suojaksi. Joka tapauksessa, hänen tietyn ajan hänen oleskelunsa, hänen on annettava vastaavasti. Ja sinun on tiedettävä, mitä asiakirjoja tarvitaan väliaikaiseen rekisteröintiin. Ne ovat vähäisiä, mutta kummankin läsnäolo vaaditaan:

  1. Venäjän federaation kansalaisen passi. Sotilashenkilöstölle tämä voi olla henkilökortti. Muiden sotilaiden (rekrytointi- tai sopimuspuolisten) osalta sotilaallinen henkilöllisyystodistus. Ja ne, jotka ovat palanneet paikoista, jotka eivät ole kaukana, voivat käyttää vapautustodistustaan.
  2. Lasten (enintään 14-vuotiaiden) syntymätodistukset, jos sellaisia ​​on.
  3. Rekisteröintihakemus asianomaisen näytteen määritetyssä oleskelupaikassa.
  4. Saapuvat arkit kolmessa (joskus kahdessa) kopiossa.
  5. Asuinpaikan perustana oleva asiakirja. Tämä voi olla vuokrasopimus tai vain asunnon antavan henkilön normaali lausunto.

Tämä on tyhjentävä vastaus kysymykseen siitä, mitä asiakirjoja tarvitaan väliaikaiselle rekisteröinnille.

Ystäville ulkomailta

IVY-maiden kansalaisten tilanne on hieman erilainen. Otetaan esimerkiksi tilanne, jossa toisesta valtiosta henkilö sopi tilapäisestä työstä Venäjällä sijaitsevan yrityksen johdolla. Tässä tapauksessa rekisteröinti suoritetaan vaiheittain, ja väliaikaisen rekisteröinnin asiakirjojen luettelo on täysin erilainen:

  1. Passi.
  2. Siirtokortti.

On selvennettävä, että vuodesta 2007 Venäjällä "tilapäisen rekisteröinnin" käsite on korvattu ilmaisulla "maahanmuuton rekisteröinti". Siksi näiden kansalaisten on haettava rekisteröintiä varten Venäjän federaation FMS: ään viiden päivän kuluessa saapumisesta maahan. Ulkomailla työskentelevien työntekijöiden osalta työnantaja ottaa yhteyttä palveluun. Isäntänä hän toimittaa asiakirjat kaikille työntekijöilleen ja täyttää vakiolomakkeen, jossa ilmoitetaan heidän saapumisestaan. Siirtopalvelussa ei peritä maksuja tästä toiminnasta. Rekisteröintiin käytetään asiakirjojen kopioita, ja alkuperäiset palautetaan ilmoituksen repäisyosalla. Työnantaja siirtää tämän juuren kansalaiselle, ja hänen on pidettävä se koko maassa oleskelun ajan.

Kansalaisten kansalaisten riita

On huomattava, että ihmiset voidaan rekisteröidä samanaikaisesti sekä asuinpaikassa että oleskelupaikassa. Siinä ei ole mitään outoa. Kuka tahansa voi mennä toiseen kaupunkiin tai maahan henkilökohtaisiin asioihinsa. Kukaan ei voi pysyvästi tai tilapäisesti rekisteröidä kahteen paikkaan kerralla. Tämä tilanne on vastoin itse suunnittelujärjestelmää. Kaikki ovat samanlaisia ​​lain edessä. Olitpa venäläisiä, afrikkalaisia, valkovenäläisiä tai kiinalaisia, ongelman ydin ei muutu. Ainoastaan ​​väliaikaisen rekisteröinnin asiakirjat ovat erilaisia. Niinpä Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin kansalaisen riittää kopio passista. IVY: n kansalaisille vaaditaan alkuperäiskappale ja kopio asianmukaisesti annetusta maahanmuuttokortista. Mutta ne, jotka tulevat ulkomailta, tarvitsevat vielä jäljennöksen viisumista, jotta he pääsevät maahan. Erot ovat pieniä, mutta ne kuvastavat täysin Venäjän valtion näkemyksiä ulko- ja sisäpolitiikasta.

Helppo matkustaa ympäri maata

Jokainen Venäjän federaation kansalainen, jolla on pysyvä oleskelulupa yhdessä kaupungeista, voi vapaasti liikkua koko isänmaan alueella eikä taakkaa tilapäisiä rekisteröintikysymyksiä. Totta, tämä on vain, jos hänen oleskelunsa tietyllä alueella kestää enintään 90 päivää. Muissa tapauksissa tarvitaan väliaikainen rekisteröinti. Mitä asiakirjoja tarvitaan ja kuinka paljon se maksaa, ei ole tarpeen tietää etukäteen. Kaikki tiedot ovat helposti saatavilla passitoimiston työntekijöiltä. Esimerkiksi joku päätti asua toisessa kaupungissa useita kuukausia. Virallista oleskelua varten tarvitset:

1) passi;

2) syytä siirtyä tilapäisesti tiettyyn osoitteeseen;

3) tietyntyyppinen lausunto.

Ensimmäinen ja viimeinen asiakirja ei ole ongelma. Toiseksi voit neuvoa:

  • käytä sukulaisten apua (jos sellaisia ​​on tällä paikkakunnalla);
  • löytää vuokranantaja, joka hyväksyy ehdotetut maksuehdot.

Tässä tilanteessa on parasta hakea apua ammattilaisilta. On olemassa yrityksiä, jotka ottavat mielellään vastaan ​​tämän yksinkertaisen ongelman takaamalla tuloksia mahdollisimman lyhyessä ajassa.

arrow