Toimituksen Valinta

Australian kansalaisuus: vastaanottoehdot, tarvittavat asiakirjat, vaatimukset

Anonim

Vaikka Australia on hyvin kaukana, monet venäläiset pitävät sitä mahdollisena uutena kotimaahan. Ja se ei ole yllättävää, koska tämä maanosa on maailman kymmenen rikkainta ja miellyttävintä. Selvitetään, mitkä ovat keinot saada Australian kansalaisuus ja mitä tähän tarvitaan.

Elämän etuja ja haittoja kenguroiden ja Crocodile Dundeen kotimaahan

Maa, joka on maailman kuudenneksi suurin paikka alueella, asuu 25 miljoonaa ihmistä. Tällainen vaatimaton väestö johtuu siitä, että Australian keskiosa on aavikko. Siksi suurin osa kansalaisista asuu itärannikolla.

Miksi tämä maa on niin houkutteleva?

  • Korkeat palkat.
  • Byrokratia ja korruptio hyvin alhaisella tasolla.
  • Halpa ja laadukas ruoka.
  • Ilmainen sairausvakuutus kaikille kansalaisille.
  • Korkea turvallisuus.
  • Kaikkialla on erittäin puhdas.
  • Tasaiset tiet.
  • Todella toimiva vakuutusjärjestelmä.
  • Kaunis luonto ja puhdas ekologia.
  • Uskonnonvapaus ja seksuaalinen suuntautuminen.

Tässä elämässä on kuitenkin haittoja, jotka olisi otettava huomioon, kun päätetään siirtyä täällä.

  • Korkeat hinnat, erityisesti asuntojen ja apuohjelmien osalta.
  • Monet myrkylliset kasvit, hyönteiset ja eläimet.
  • Lääketiede on melkein ilmainen, mutta päästäksesi pätevään erikoislääkäriin, sinun täytyy käydä läpi joukko troechnik-terapeutteja, jotka kaikki hoidetaan ibuprofeenilla ja jodilla.
  • Virallisen englannin lisäksi on noin 40 erilaista adverbia, joita käytetään aktiivisesti Australiassa.
  • Kuumuudesta johtuvat usein tulipalot.
  • Juomaveden ongelmat valituilla alueilla.
  • Lähellä ja kallista vierailla sukulaisten Euroopassa.

Bipatrismi Australiassa

Vuodesta 2002 lähtien Australian laki antaa kansalaisille mahdollisuuden olla samanaikaisesti toisen valtion kansalaisia. Tämä on mahdollista vain silloin, kun sitä ei ole kielletty toisessa kotimaassa. Esimerkiksi Venäjän federaatiossa. Hänen lakinsa eivät ole tervetulleita, mutta ne kieltävät myös 2 passin ottamisen heti. Joten venäläiset voivat helposti hakea Australian ja Venäjän kaksoiskansalaisuutta. Samaan aikaan, kun he ovat Venäjän federaatiossa, he ovat vain sen lainkäyttövaltaan kuuluvia. Ja saapuvat kolmanteen maahan voivat valita, mitä passeja käytetään.

Ukrainalaiset ovat vähemmän onnellisia tässä suhteessa. Teoreettisesti heillä voi olla myös kaksoiskansalaisuus Australia-Ukraina. Käytännössä viimeksi mainitun lainsäädännön tässä asiassa on massaa reikiä. Niin kauan kuin Ukrainan maahanmuuttovirasto ei tiedä, että sillä on jo toinen kotimaa, se ei riitä häntä kansalaisuudestaan. Heti kun hän saa tiedon tästä, hänellä on laillinen oikeus "hylätä petturi" tai hän ei ehkä. Tällainen epävarma asema antaa paljon syitä keinotteluun, erityisesti suuryritysten omistajien suhteen. Jos jostain syystä he haluavat säilyttää Ukrainan kansalaisuuden, heidän on neuvoteltava ja kiitettävä virkamiehiä, jotka kääntävät silmänsä toiseen passiinsa.

Australian kansalaisuusmenettely

Vuonna 2018 tämän maan lainsäädännössä säädetään kolmesta tavasta saada kansalaisuus:

  • syntymä- ja adoptiovapaus;
  • alkuperä;
  • kansalaisoikeuksien.

Jos et ole syntynyt täällä tai sinulla ei ole verisukulaisia, naturalisaatio on ainoa tapa saada Australian kansalaisuus.

Toisin kuin muut maat, sen toimittamismenettely kestää lähes kaksi kertaa vähemmän. Niinpä Euroopassa, jotta voidaan naturalisoitua, on välttämätöntä elää 7-12 vuotta valtion alueella. Kengurun maassa - neljä vuotta. Tänä aikana Australian maa-alueen poissaoloaika ei saisi ylittää vuotta. Viimeisten 12 kuukauden aikana ennen hakemuksen jättämistä et voi jättää yli 90 päivää.

Algoritmi arvokkaan passin hankkimiseksi koostuu tällaisista vaiheista.

  • Pysyvän viisumin saaminen (ei pidä sekoittaa oleskelulupaan). Se on Australiassa, 25% koko väestöstä. Se annetaan ulkomaalaiselle sähköisessä muodossa lopullisesti. Halutessasi voit pyytää liittämään passiin Australian erikoisviisumerkin. Tämä ei kuitenkaan ole tarpeen.
  • Kun olet asunut edellä mainitussa viisumissa maassa kaksi vuotta, saat oleskeluluvan. Käytännössä Australiassa oleskelulupa sisältää kaikki pysyvän asuinpaikan ominaisuudet. Oleskeluluvan haltijalla on lähes kansalaisen (vapaat lääkkeet ja oikeudelliset palvelut) oikeudet, ja he voivat tuoda myös ulkomaalaisia ​​sukulaisiaan.

  • Neljän vuoden asumisen jälkeen mantereella on aika yrittää hakea siviiliasemaa. Voit täyttää hakemuksen ja lähettää sen verkossa erikoistuneelle verkkosivustolle tai lähettää sen henkilökohtaisesti maahanmuutto- ja rajavartiolaitokselle. Joka tapauksessa sinun on maksettava maksu (120 Australian dollaria), jota ei palauteta hylkäämisen yhteydessä. Harkinta voi kestää noin vuoden. Jos et halua kieltäytyä, voit kokeilla onneasi vuoden tai kahden vuoden kuluttua. Kaikki riippuu sen syystä.
  • Jos maahanmuuttopalvelus suostuu myöntämään kansalaisuuden, tarvitaan englannin kielen taito, Australian historia, lait ja kulttuuri. Tämä on kansalaisuuskoe. Sen avulla hakija todistaa, että hän tietää tarpeeksi uudesta kotimaastaan. Ainoastaan ​​alle 18-vuotiaat lapset ja yli 60-vuotiaat vanhukset sekä henkisesti sairaat. Yleensä testin kirjallinen osa koostuu 20 kysymyksestä, joista on jaettu 45 minuuttia. Kansalaisuustesti katsotaan hyväksytyksi, jos 60% kysymyksistä vastaa oikein. Lisäksi hänellä on oltava haastattelu maahanmuuttopalvelun upseerin kanssa - tämä on kansalaisuuskokeen suullinen osa. Tulos raportoidaan samana päivänä. Jos kaikki on hyvin, hakijalle ilmoitetaan hänen kansalaisuuden myöntämispäivä ja -paikka (90 päivän kuluessa tenttipäivästä). Tämä tapahtuma on australialaisille erittäin juhlallinen. Se tapahtuu maahanmuuttoministerin läsnä ollessa. Valtuutuksen jälkeen äskettäin tehdylle kansalaiselle annetaan todistus ja passi.

Vaatimukset hakijoille

Ennen kuin etsit keinoa päästä Australian kansalaisuuteen, sinun on varmistettava, että noudatatte tämän valtion vaatimuksia maahanmuuttajille.

Tämä on:

  • vakaumusten puute;
  • englannin kielen taito riittävällä tasolla;
  • fyysinen ja henkinen terveys, tarttuvien tautien puute;
  • kykyä tukea itseään ja lapsiaan.

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi Venäjän federaation, Ukrainan, Valko-Venäjän ja muiden kansalaisten on ennen Australian kansalaisuuden myöntämistä elettävä alueellaan vähintään neljä vuotta. Ja välttämättä laillisesti.

Luettelo tarvittavista asiakirjoista

Riippumatta siitä, mitä vaihtoehtoa on valittu, miten Australian kansalaisuus, Venäjän, Ukrainan, Valko-Venäjän tai muiden valtioiden kansalainen, saa tarjota saman asiakirjojen paketin. Kaikki paperit eivät ole englanninkielisiä käännettäviksi ja notaarin vahvistamiseksi.

  • Henkilökortti. Nykyisen passin ja kaikkien sen sivujen kopioiden lisäksi tarvitset myös syntymätodistuksen ja todistuksen henkilöllisyydestä todellisen valokuvan kanssa. Viimeinen paperi on sertifioitu Australian kansalaisella, joka on henkilökohtaisesti perehtynyt hakijaan.
  • Todistus englannin kielen tuntemuksesta (IELTS, TOEFL tai CEA). Avioliiton perusteella liikkumista ei tarvita.
  • Todistus ei-tuomitsemisesta.
  • SkillSelect bonuspisteet. Sen tarkoituksena on valita Australian lupaavimmat maahanmuuttajat. Rekisteröitymistä varten riittää, että lähetät sähköisen hakemuksen EOI (kiinnostuksenilmaisu). SkillSelect-pisteet myönnetään iän, työkokemuksen, opetustietojen ja englannin kielen tason perusteella. Mahdollisen maahanmuuttajan erikoistuminen otetaan huomioon myös siinä määrin kuin se voi olla hyödyllistä maan talouden kehitykselle. Esimerkiksi suunnittelija on muodikas ja haluttu ammatti, mutta Australian valtio kiinnostaa enemmän lääkäreitä, insinöörejä ja tutkijoita. Siksi tällaiset asiantuntijat saavat enemmän pisteitä. Jos haluat positiivisen tuloksen, sinulla on oltava vähintään 60 pistettä.
  • Miesten on myös liitettävä sotilaallinen tunnus.
  • Lääketieteellinen vakuutus.
  • Työn perusteella tapahtuvan maahantulon tapauksessa työnantajan on annettava työvoimaa, tutkintotodistusta ja paperia + sopimus hänen kanssaan.
  • Jos puoliso tai lapset jäävät kotimaahansa, heidän on kirjoitettava selitys, miksi he eivät matkustaa.
  • On myös todistus avioliitosta / avioerosta / adoptiosta / kuolemasta toisen puoliskon aikana, lupa viedä lapsia jne.

Muita asiakirjoja voidaan myös tarvita. Kaikki riippuu tilanteesta.

Syyt Australian kansalaisuuden saamiseen

Mahdolliset viisumit tähän maahan tullessa annetaan tarkoitukseen ja niillä on useita ominaisuuksia. Esimerkiksi, kun olet tullut maahan matkailijana, ei voida muodollisesti löytää työpaikkaa ja lisäksi hakea oleskelulupaa, pysyvää asuinpaikkaa tai kansalaisuutta. Poikkeukset ovat pakolaisia, mutta enemmän myöhemmin.

Joten ennen kuin valitset tapa saada Australian kansalaisuus, venäläinen, ukrainalainen, valkovenäläinen, Kazakstan tai brittiläinen, sinun täytyy joka tapauksessa löytää syy tähän:

  • pakolainen;
  • avioliitto kansalaisen kanssa;
  • perheiden yhdistäminen;
  • työllisyyttä;
  • oppimiseen;
  • yritysten maahanmuutto.

Turvapaikka

Yhdistyneiden Kansakuntien Australian yleissopimuksen mukaan maan on pakko ottaa vastaan ​​pakolaisia, jotka ovat lähteneet kotimaahansa kansallisista, rodullisista, uskonnollisista, poliittisista, sosiaalisista tai humanitaarisista syistä.

Kumma kyllä, mutta Australia ja Kanada ovat yksi uskollisimmista valtioista tässä asiassa. Ehkä koska molemmat ovat kaukana tärkeimmistä maista, joista heidän kansalaiset jatkuvasti pakenevat.

Pakolaisille on tarjolla 6 erilaista viisumityyppiä ottaen huomioon kaikki mahdolliset vaihtoehdot. Niinpä tältä pohjalta on olemassa teoreettinen mahdollisuus saada australialainen kansalaisuus venäläisille, ukrainalaisille ja muille post-neuvostoliiton maista. On totta, että tämän on tuettava kovaa näyttöä tarpeesta liikkua. Taloudelliset tai rikolliset syyt eivät ole. Lisäksi, jos vuotuinen kiintiö ylitetään, pakolaiset voidaan lähettää toiseen maahan.

Voit hakea turvapaikkaa sekä kotimaassasi, hakemalla suurlähetystöön ja lähettämällä asiakirjat ja saapuessasi Australiaan turistiviisumilla. Kaikki yritykset laittomasti purkaa tietyn maanosan rannikolla rangaistaan ​​vakavasti. Tällaisten maahanmuuttajien tapauksia ei yleensä oteta huomioon, vaan ne lähetetään välittömästi Tyynenmeren saarten leireille.

Tämä perusta, vaikkakin erittäin vaikea, mutta erittäin maukas. Australiassa pakolaisaseman saaneella henkilöllä on oikeus siirtää perheensä tähän maahan, löytää työpaikka täällä ja saada myös rahaetuja, ilmaista koulutusta ja sairaanhoitoa.

Syntymän tai adoption jälkeen

Australian kansalaisuus voidaan hankkia syntymällä täällä (ei aikaisintaan 20.8.1986). On kuitenkin joitakin vivahteita. Jos molemmat vanhemmat eivät ole tämän valtion kansalaisia, heidän lapsensa ei myöskään voi tulla heidän syntymäoikeuteensa. Tällaisessa tilanteessa hänelle myönnetään Australian kansalaisuus kymmenen vuoden iässä, jos hän on asunut täällä kaikkien näiden vuosien ajan (lukuun ottamatta lyhyen aikavälin matkoja maan ulkopuolella).

Jos vauva syntyi toisessa maassa, mutta yksi hänen vanhemmistaan ​​on australialainen kansalainen, hän voi myös hakea kansalaisuutta syntymäoikeuden perusteella.

Hyväksytyt alle 18-vuotiaat lapset saavat kansalaisuuden, jos joku heidän huoltajistaan ​​on. Sinun on myös suunniteltava Australian maaperässä tapahtuneen menettelyn viimeinen vaihe.

Family Reunion -ohjelma

Tämä perusta soveltuu silloin, kun Australian mantereella on sukulaisia, joilla on oleskelulupa (pysyvä asuinpaikka), sekä varoja ja asuintilaa uusien tulokkaiden ylläpitoon. Voit saada viisumin ja siirtyä tällaisiin sukulaisiin:

  • Australian kansalaisten lapset;
  • puolisot (vaimon viisumi, lisätietoja jäljempänä);
  • vanhemmat;
  • sisarukset.

Menettelyn aloittamiseksi sinun on annettava seuraavat asiakirjat:

  • viisumihakemus;
  • kansainvälinen passi ja sen kopiot;
  • jäljennös Australian kansalaisen passista sen perusteella, millainen suhde on siirto suoritettu (sen tyypistä riippuen, sinun on myös valmisteltava avioliitto / syntymätodistus jne.);
  • todistus rikosrekisteristä;
  • terveystodistus.

Australian kansalaisuus avioliiton kautta

Tämä menetelmä näyttää ensi silmäyksellä helpoin ja edullisin. Näin ei kuitenkaan ole. Australian maahanmuuttoviraston vaatimukset ovat paljon tiukempia kuin useimmissa Euroopan maissa.

Maahanmuuttovirasto on kiinnostunut todellisista suhteista aviopuolisoiden välillä eikä postimerkkiin. Siksi, kun haet Australian kansalaisuutta, kannattaa kerätä kuvia perhelomista, kirjeistä ja postikorteista, tarkastaa yhteisiä aterioita tai ostoksia jne. Muuttoviraston edustajat haastattelevat myös ystäviä ja naapureita.

Ulkomaisten aviopuolisoiden siirtämistä tähän maahan sponsoroidaan. Tämä tarkoittaa, että sulhanen on osoitettava kykynsä tarjota rakkaalle asuintilaa ja toimeentuloa seuraavien kahden vuoden ajan. Jos morsian / vaimo saapuu palkkioina lasten muodossa, niiden sisältö kuuluu myös Australian puolison hartioihin.

Paikallisessa lainsäädännössä säädetään kahdenlaisia ​​viisumeja tässä tapauksessa: morsian ja vaimon osalta. Niiden etuja muihin muihin verrattuna ovat vaatimukset, jotka koskevat tulevaisuuden puolison englanninkielistä tietoa, koulutusta, ammattia ja tulotasoa.

Ensisijainen vaihtoehto on päästä Australiaan viisumilla morsiamen pariin avioliittoon (tämä annetaan 9 kuukautta). Loppujen lopuksi naimisissa, tulevaisuudessa, on kohdattava vähemmän muodollisuuksia. Joten, heti häät, onnellinen äskettäin täytynyt hakea oleskelulupaa. Tällainen väliaikainen viisumi myönnetään hänelle 24 kuukauden ajan. Kahden vuoden avioliiton jälkeen puolisolla on oikeus saada pysyvä asuinpaikka ja jopa 2 vuotta myöhemmin yrittää saada Australian kansalaisuus.

Jos avioliitto solmittiin maan ulkopuolelle ja ulkomaalainen, joka on merkitty vaimon viisumiin, maahanmuuttopalvelulla on oikeus tarkistaa puolisoiden välisten suhteiden olemassaolo seuraavana vuonna. Tämä tarkoittaa, että tulossa ilman varoitusta, kuulustelemalla ystäviä, naapureita, työtovereita jne. Muuten kaikki on sama kuin morsian.

Australian lainsäädännössä edellytetään, että ennen toisen puoliskon aloittamista hänellä on vähintään yksi henkilökohtainen todistaja tapaaminen kansalaisen puolison kanssa. Avioliiton ikä on 18 vuotta.

Muuten, homot voivat käyttää tätä menetelmää. Loppujen lopuksi, 9. joulukuuta 2017 lähtien, saman sukupuolen avioliitot ovat sallittuja Australiassa.

oppiminen

Jos on taloudellinen mahdollisuus, voit ilmoittautua mihin tahansa 43 Australian yliopistoon tai 600 korkeakouluun. Tutkintotodistuksen saamisen jälkeen laki sallii sinun oleskella maassa lähes vuoden työssä. Ja jos opiskelet hyvin, voit löytää työpaikan. Ja tämä on suora tie pysyvään viisumiin, oleskelulupaan ja kansalaisuuteen.

Muuten laki antaa opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä virallisesti 20 tuntia viikossa.

Opiskelijaviisumin edellytyksenä on suorittaa täysi maksu ensimmäisestä opiskeluvuodesta.

Tämän luvan valinnassa on otettava huomioon koulutusjärjestelmien ero. Itse asiassa Ukrainassa ja Venäjän federaatiossa he opiskelevat 11 vuotta ja Australiassa - 12. Tämän eron tasoittamiseksi ennen yliopistoa sinun on ilmoittaututtava säätiöön tai tutkinto-ohjelmiin. Kun olet valmis, voit kirjoittaa yliopiston ensimmäisen tai toisen vuoden.

Muuten, Australian tutkintotodistuksen saaminen on lisäksi 5 pistettä SkillSelectistä.

sijoitus

Jos haluat tulla maahan työviisumiellä ilman Australian tutkintotodistusta, sinun on oltava erittäin suosittu asiantuntija. Kukaan ei kuljeta työläisiä ulkomailta, se on kallista ja tinkimätöntä. Lisäksi työnantajan on ulkomaalaisen palveluksessa perusteltava, miksi hän ei ottanut kantaa maanmieheksi. Väitettä, jonka mukaan muukalainen on halvempi, ei noteerata.

Tänään Australia on kiinnostunut lääkäreistä ja lääketieteellisistä tutkijoista erityisesti lääkealalla. Kiinnostusalalla ovat myös kaivosteollisuuden, energian jne. Insinöörit. Jotta maalarit, kipsit, saumat tai ylpeät, mutta työttömät kielitieteilijät ja toimijat, heidän pitäisi etsiä muita syitä liikkumiseen.

Yritysten maahanmuutto

Lopuksi on syytä pohtia mahdollisuuksia yrittäjille, jotka haluavat siirtyä tähän mantereeseen ja aloittaa oman yrityksen.

Vuosien 2017-2018 tietojen mukaan yli 95 tuhatta maahanmuuttajia, jotka tulivat suuriin tuloihin, muuttivat Australiaan. Tämä koskee niitä, joiden nettovarallisuus on 1 miljoonaa dollaria ja enemmän.

Myös kansalaisuuden odottaminen tässä tapauksessa on noin 4-5 vuotta. Tähän luokkaan kuuluu erityinen viisumijärjestelmän tyyppi, alaluokka 188. Siinä on viisi virtaa (Streams), joiden perusteella hakemus jätetään.

  • Yrittäjävirta on suunnattu liikemiehille, joilla on kolmansien osapuolten kanssa rahoitussopimus, jonka määrä on 200 tuhatta Australian dollaria yrittäjyyteen liittyvästä toiminnasta, joka yhdessä tai toisessa on myönteinen vaikutus maan talouteen.
  • Business Innovation Stream on suunniteltu paikallisten yritysten omistajille tai omistajille.
  • Investor Stream sopii niille, jotka eivät vain avaa liiketoimintaa, vaan ovat myös halukkaita investoimaan 1, 5 miljoonaa Australian dollaria maan talouteen.
  • Merkittävä sijoittajavirta eroaa edellisestä vaihtoehdosta talletuksen määrässä 5 miljoonasta.
  • Premium Investor Stream on ihanteellinen niille hakijoille, joiden investoinnit paikalliseen talouteen ovat 15 miljoonaa.
arrow